• home
 • video
 • pas verschenen

  "Grote toernooien met Yellow Tigers zijn wellicht voorbij voor mij"

  De Belgische volleybalvrouwen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Voor spelverdeelster Frauke Dirickx (36) betekent dat wellicht haar einde bij de Yellow Tigers. "Ik heb heel leuke jaren gehad, het was een heel fijne groep", zegt Dirickx.

  De Yellow Tigers grepen op het olympische kwalificatietoernooi naast een ticket voor Rio. De ontgoocheling bij Frauke Dirickx is nog niet weggeëbd. "Het is heel moeilijk om de Spelen te halen, maar we waren er heel dicht bij. Net daarom was het zo jammer", vertelt Dirickx aan Sporza.

  "We moeten ons erbij neerleggen en proberen over vier jaar op de Spelen te geraken. Of dat nog met mij zal zijn? Ik heb nog niet officieel met de coach gesproken, maar ik denk niet dat ik het nog vier jaar ga doen. Tegen dan ben ik 40. Ik denk dat de grote toernooien erop zitten voor mij."

  "Afscheid nemen van de Yellow Tigers is uiteraard moeilijk. Ik heb heel leuke jaren gehad, het was een heel fijne groep. Misschien kwam Rio nog iets te vroeg en zouden de Spelen van 2020 beter zijn. Hopelijk kan de ploeg verder ervaring opdoen op het EK en de Grand Prix om er dan te staan op het kwalificatietoernooi voor de volgende Spelen."

  "Of ik nog beschikbaar ben voor kleinere wedstrijden? Dat zal ik nog moeten bekijken. Het hangt ook af van waar ik volgend jaar ga spelen, in het buitenland of niet. Ik moet ook aan mijn leven na het volleybal denken. Dat speelt allemaal een rol."

  "Ik denk wel aan stoppen, maar fysiek gaat het momenteel nog heel goed. Misschien doe ik er nog een jaar bij. Ik ga eerst zien hoe het seizoen verloopt en dan pas beslissen. Ik ben niet bang om te stoppen, ik vrees het zwarte gat niet. Ik zal wel genoeg te doen hebben. Ik kijk er ook wel naar uit om in de onbekende, "normale" wereld te stappen."