• home
 • video
 • pas verschenen

  Rus Alex Ovetsjkin schiet zichzelf in de NHL-club van 500

  Ovetsjkin neemt de felicitaties in ontvangst.

  Alex Ovetsjkin heeft gisterenavond zijn 500e doelpunt gemaakt in de National Hockey League. De 30-jarige Rus van de Washington Capitals lachte zijn tanden bloot en werd uitgebreid bejubeld.

  Ovetsjkin maakte drie minuten voor het einde van de tweede periode het doelpunt waar iedereen op zat te wachten. De Rus werd bedolven onder zijn ploegmaats, kreeg een staande ovatie van het dankbare publiek en zag zijn trotse ouders een traantje wegpinken.

  Het was Ovetsjkins 801e wedstrijd in de NHL en hij is de 43e speler in de geschiedenis van de Amerikaanse ijshockeycompetitie die de kaap van 500 doelpunten rondt.

  Samen met de Tsjech Jagr en de Canadees Iginla is hij de enige nog actieve speler in de club van 500. Het trio blijft uiteraard nog een straatlengte verwijderd van absolute nummer 1 Wayne Gretzky, die in zijn carrière 894 goals voor zijn rekening nam.

  "Ik ben blij dat ik, excuseer wij, dit verwezenlijkt hebben", zei Ovetsjkin na zijn nummertje. "Dit is echt een speciaal moment, met mijn vader en moeder erbij ook. Het is iets dat ik me voor de rest van mijn leven zal herinneren. Het is bijzonder om deel uit te maken van de NHL-geschiedenis."

  Groot feest na zijn 500e goal:

  Interviewtje met Ovetsjkin:

  Foto's: