• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Hetzelfde doen wat Midtjylland bij ons deed"

  Preud'homme: "Midtjylland zal extra gemotiveerd zijn."

  Club Brugge probeert morgen zijn verblijf in de Europa League te verlengen. "Door die reeks zeges in de eigen competitie voelen we ons goed in ons vel", blikt Club-coach Michel Preud'homme vooruit naar de laatste groepsmatch in de Europa League.

  Club Brugge heeft voorlopig een magere Europa League-campagne achter de rug. Uit vijf matchen puurde het slechts vier punten. En toch heeft Club zijn lot nog in eigen handen.

  "Alles valt op dit moment in zijn plooi", zegt Michel Preud'homme. "Na een reeks zeges in de competitie staan we op de plaats (1e, red) waar we willen."

  "En bovendien beginnen we spelers te recupereren (zoals Engels, red). Door die samenloop van factoren voelen we ons goed in ons vel."

  Nog een mentaal voordeel: in zijn laatste negen matchen kon Midtjylland slechts één keer winnen. "Morgen spelen ze voor een vol stadion, waar ze de fans een historisch moment kunnen bezorgen."

  "Midtjylland begint ook aan de wedstrijd met een bonus van twee punten op ons. Het was helemaal anders geweest als we thuis gewonnen hadden. Nu moeten we in Denemarken hetzelfde doen wat Midtjylland bij ons gedaan heeft (winnen met 1-3, red)."

  Over Engels: "Kon een heel belangrijke speler geweest zijn"

  Voor het eerst sinds lang kan Michel Preud'homme weer een beroep doen op Björn Engels. "Na maanden blessureleed is het moeilijk om in te schatten of Engels al kan starten", zegt Preud'homme.

  "Als hij niet net teruggekeerd was uit blessure, kon hij een heel belangrijke speler geweest zijn in zo'n belangrijke match."