• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts en Termont begraven strijdbijl(tje)

  Lombaerts en Termont schudden de hand

  Zenit-speler Nicolas Lombaerts en Gent-burgemeester Daniel Termont hebben zich verzoend. Ze schudden elkaar de hand tijdens de training van Zenit in de Ghelamco Arena en maakten duidelijk dat er niets bleef hangen van het kleine relletje op Instagram.

  Toen Daniel Termont enkele weken geleden verbood dat Russische fans de match in Gent zouden bijwonen (uit schrik voor rellen met de Turkse gemeenschap in Gent), reageerde Lombaerts gepikeerd.

  Lombaerts vond dat als er geen Russische fans welkom waren, er dan ook maar geen Russische toeristen meer op citytrip naar Gent moesten komen.

  Uiteindelijk kwam het verbod er niet en om te bewijzen dat alles weer koek en ei was, zocht Termont Lombaerts op voor een stevige handdruk.

  "We zijn opnieuw vrienden", klonk het. "Het was allemaal ludiek bedoeld en ik denk dat de pers er meer van gemaakt heeft dan het eigenlijk was", vertelde Lombaerts.

  "Alle Russen zijn welkom voor een groot sportief feest", zei Termont voor ze elkaar succes ("maar niet te veel") toewensten.

  Enkele foto's