• home
 • video
 • pas verschenen

  City-coach: "Slechte vorm door afwezigheid Kompany? Klopt niet"

  Vincent Kompany ontbreekt al een tijdje bij City.

  Sinds het uitvallen van Vincent Kompany beleeft Manchester City weer een wisselvallige periode. Maar City-trainer Manuel Pellegrini wil de afwezigheid van aanvoerder Vincent Kompany niet als verklaring geven voor de dipjes bij zijn club. "We hebben de voorbije twee jaar veel matchen moeten spelen zonder sterkhouders."

  De cijfers zijn duidelijk: Vincent Kompany werkte in alle competities dit seizoen al 10 wedstrijden af, goed voor 7 wedstrijden zonder tegendoelpunt en slechts 1 nederlaag. In de 13 matchen zonder Kompany doet City het een stuk slechter met onder meer 5 nederlagen.

  De wispelturigheid van Manchester City is volgens de Engelse media onder meer te wijten aan de afwezigheid van Vincent Kompany, maar daar is trainer Manuel Pellegrini het niet mee eens. "Dat onze vorm minder is zonder Kompany? Dat klopt niet."

  "We hebben al veel wedstrijden gespeeld zonder belangrijke spelers", legt de Chileen uit. "Vorig seizoen moesten we onze laatste 6 wedstrijden afwerken zonder Kompany. We hebben ze toen allemaal gewonnen en hielden 4 keer de 0."

  "Het hangt gewoon af van de individuele prestaties van de spelers. En de voorbije twee jaar hebben we al veel wedstrijden gespeeld zonder onze sleutelspelers."