• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerpen organiseert WK acrogym in 2018

  Op de Europese Spelen pakte het acrogymteam vijf medailles.

  De Lotto Arena in Antwerpen vormt in april 2018 het decor voor het wereldkampioenschap acrobatische gymnastiek. In 2013 was Antwerpen ook al gaststad voor het WK turnen. De stad werd verkozen boven Bakoe.

  België is een topland in de acrobatische gymnastiek. Op de eerste European Games deze zomer haalde ons land nog drie gouden en drie zilveren medailles. In 2018 mogen ze proberen om ook voor eigen publiek te schitteren.

  Antwerpen werd verkozen boven Bakoe. "Acrogym is na het toestelturnen de meest populaire gymdiscipline in Vlaanderen en telt naast de duizenden recreanten zo'n 1500 competitiegymnasten", legt de Vlaamse gymnastiekfederatie uit. "Die zorgen altijd voor een rijke medailleoogst op EK's, WK's en World Games."

  Op het WK in 2018 worden 200 gymnasten uit een 30-tal landen verwacht. Ook in 1988 (Antwerpen) en 1999 (Gent) vond het WK acrogym al in België plaats.