• home
 • video
 • pas verschenen

  Portland is MLS-kampioen, onder meer dankzij recorddoelpunt

  Portland viert zijn eerste titel.

  In de Major League Soccer hebben de Portland Timbers zich tot kampioen gekroond. In de finale van de MLS-Cup klopte Portland Columbus met 2-1. Voor Portland is het de eerste titel in de geschiedenis van de club.

  De MLS-competitie kent zijn ontknoping in de play-offs, de zogenoemde MLS-Cup. In de finale stonden de Portland Timbers tegenover Columbus Crew. De eindstrijd werd gespeeld in het Mapfre-stadion van Columbus, het enige stadion in de MLS dat alleen voor voetbal gebruikt wordt.

  Argentijn Valeri scoort recorddoelpunt

  De wedstrijd kon voor Columbus niet slechter beginnen. Al na 27 seconden tekende Diego Valeri voor het openingsdoelpunt. De Argentijn kreeg daarbij wel de assistentie van Columbus-keeper Diego Clark. Toen Rodney Wallace er nauwelijks enkele minuten later al 0-2 van maakte, leek het kalf verdronken voor de thuisploeg. Verder dan de aansluitingstreffer van Kamara kwam Colombus niet meer.

  Eerste titel voor Portland

  Voor de Portland Timbers, een team zonder grote namen met een Europees verleden, is het de eerste titel in de clubgeschiedenis. Portland volgt op de erelijst LA Galaxy op, met vijf titels de recordkampioen in de Major League Soccer.