• home
 • video
 • pas verschenen

  Karim Bachar kan in Saoedi-Arabië bondscoach futsal worden

  Bachar was zelf meer dan 100 keer international voor België in het futsal.

  Karim Bachar heeft een aanbieding op zak om bondscoach te worden van het nationaal futsalteam van Saoedi-Arabië. De trainer van Futsal Topsport Antwerpen is op dit moment in het Midden-Oosten om de deal te bespreken. "Als ik terug ben, zal ik in eer en geweten een beslissing nemen", zegt Bachar.

  Bachar is op dit moment in de Saudische hoofdstad Riyad om te luisteren naar het voorstel van de Saudische voetbalbond. "Ik heb een aanbieding om er de nationale futsalploeg te coachen", zei Bachar voor zijn vertrek aan Sportbeat.

  "Ik ga naar daar om een verkennend gesprek te hebben. Enerzijds is het voorstel een eer, maar zo een beslissing nemen is ook niet makkelijk."

  "Iedereen die in de sport werkt hoopt ooit wel eens naar het buitenland te kunnen, maar dan is het moment opeens daar en word je toch wel overdonderd. Dan spookt opeens vanalles door je hoofd."

  "Maar ik ben oud en wijs genoeg om de juiste beslissing te nemen. Voor alle duidelijkheid er is nog niets beslist. Als ik woensdag terug ben, zullen we allemaal meer weten."

  Het contact met Saoedi-Arabië kwam er via Jan Van Winckel, de ex-assistent van Club Brugge en Marseille. "Hij zit er inderdaad voor iets tussen. Van Winckel is technisch directeur van de bond in Saoedi-Arabië."