Ga naar de inhoud

Coldplay speelt halftime-show op Superbowl

 vr 4 december 2015 07:33
Coldplay is al nerveus voor het optreden op 7 februari.
De Superbowl, de finale van het American Football-seizoen, staat steeds garant voor sportief en muzikaal spektakel. Voor dat laatste luik moet op 7 februari Coldplay zorgen. Dat treedt in de voetsporen van o.a. Beyoncé, Katy Perry en Madonna (filmpjes onderin).

Tijdens de rust van de Superbowl is er elk jaar een spectaculair optreden. Het podium wordt in enkele minuten opgebouwd en heel Amerika kijkt naar de act van 12 minuten van een grote naam.

Vorig jaar was Katy Perry de hoofdact tijdens de halftime-show, dit jaar valt die eer Coldplay te beurt.

De beroemdste en beruchtste halftime-show kwam in 2004. Toen was er "nipplegate" en toonde Janet Jackson een borst tijdens haar optreden met Justin Timberlake.

Daarvoor hoeft Coldplay alvast niet te vrezen. De band van zanger Chris Martin, die ook net een nieuwe cd uit brengt, is al helemaal verlekkerd op het optreden.

"We zijn heel enthousiast kijken er heel erg naar uit. De Superbowl van muziek is nu echt de Superbowl. Het wordt geweldig, ik ben zelfs al nerveus voor het grootste moment in het bestaan van onze band", zegt Chris Martin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De halftime-shows uit 2015, 2014 en 2013

Nipplegate met Janet Jackson en Justin Timberlake in 2004