• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar rijdt zaterdag zijn enige veldrit van deze winter

  Stybar: "In Mol werd duidelijk dat ik wat achter zit op schema."

  Zdenek Stybar zal dan toch maar één veldrit rijden dit seizoen, namelijk die in zijn "thuishaven" Essen. "Ik zal me focussen op de weg", zegt Stybar, die eerder nog te kennen gaf een paar veldritten te zullen afwerken dit seizoen.

  Zdenek Stybar liet afgelopen weekend al uitschijnen dat hij slechts een paar veldritten zou rijden dit seizoen, en zeker niet het WK. Nu blijkt dat de Tsjech alleen zaterdag in Essen zal aantreden.

  "Na de Boonen and Friends-veldrit heb ik met mijn team gesproken. Samen hebben we afgesproken dat ik geen veldritten zal rijden deze winter, behalve in Essen."

  "Ik wil mijn aandacht richten op de weg, met het oog op het voorjaar. Afgelopen weekend in Mol werd duidelijk dat ik een klein beetje achter zit op mijn schema van vorig jaar."

  "Het was een lastige beslissing, want iedereen weet hoe dol ik ben op veldrijden. Maar ik wil er geen rijden als ik geen goeie conditie heb. Dat zou van weinig respect getuigen voor de organisatoren en de fans."

  "Ik ben wel blij dat ik in Essen kan rijden, waar ik mijn supporters kan ontmoeten. Na zaterdag zal ik me richten op de weg, als ik me bij mijn ploegmaats voeg op trainingskamp in Denia."