• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewandowski staat na doelpuntenkermis in het Guinness Book of Records

  Lewandowski viert een van zijn vijf goals tegen Wolfsburg.

  Robert Lewandowski heeft zichzelf in de geschiedenisboeken gevoetbald. De Poolse spits van Bayern München komt met liefst vier records in het Guinness Book of Records dankzij zijn vijfklapper tegen Wolfsburg enkele maanden geleden.

  Op 22 september probeerde Wolfsburg Bayern München het vuur aan de schenen te leggen in de Allianz Arena. Dat lukte ook aardig, want de bezoekers gingen bij de rust de kleedkamer in met een 0-1-voorsprong.

  Bayern-coach Pep Guardiola gooide bij de rust dan maar Robert Lewandowski in zijn ploeg en die wissel bleek een gouden zet. Tussen de 51e en de 60e minuut scoorde de Poolse aanvaller liefst vijf keer.

  Die unieke prestatie heeft Lewandowski dan ook een eervolle vermelding in het Guinness Book of Records opgeleverd, want de Pool heeft vier records achter zijn naam staan.

  Met zijn drie goals in 3'22" maakte hij de snelste hattrick in de Duitse competitie. Nooit eerder maakte een speler in Duitsland overigens sneller vier (5'21") en vijf (8'59") doelpunten na mekaar. Hij is ook nog eens de eerste invaller die zich vijf keer in een wedstrijd trefzeker toonde.

  Lewandowski lost nu Dieter Hoeness af als recordhouder. Hij scoorde in 1984 voor Bayern vijf keer in 22 minuten tegen Eintracht Braunschweig (6-0).

  Bekijk hier nog eens de vijf goals van Lewandowski

  Tweet