• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen Zenit-fans in Gent zou smet op Gentse CL-campagne geweest zijn"

  AA Gent speelt volgende week woensdag tegen Zenit.

  Zenit Sint-Petersburg mag volgende week dan toch met supporters afreizen naar de Ghelamco Arena. Peter Vandenbempt is tevreden dat burgemeester Termont "verstandig en empathisch geweest is".

  "Ik denk dat AA Gent flink gelobbyd heeft achter de schermen", vertelde Peter Vandenbempt in Extra Time over de beslissing van het Gentse stadsbestuur om toch Russische supporters toe te laten tijdens het Champions League duel AA Gent-Zenit.

  "De ploeg en de club hebben tot nu toe een fenomenale indruk gemaakt, op en naast het veld, in binnen- en buitenland."

  "Geen Russische supporters in Gent zou een smet geweest zijn op de campagne van Gent en dat wilde AA Gent absoluut vermijden. Burgemeester Termont is dan ook verstandig en empathisch genoeg geweest."

  "Ik begreep helemaal niets van die beslissing. Dat de Turken en de Russen niet overeenkomen en dat er veel Turken in Gent wonen: dat vond ik te vergezocht."

  "Als de burgemeester zich overigens goed had geïnformeerd, dan zou hij geweten hebben dat de zware jongens uit Sint-Petersburg niet naar Gent komen, maar wel de Russen uit onze buurlanden. En die zijn toch iets minder heftig."