• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore: "Mijn relatie met de bond is perfect"

  D'hoore is nuchter na haar tweede plek in Gent.

  Jolien D'hoore eindigde op de Zesdaagse van Gent als tweede in het Omnium. Sporza sprak met haar na afloop en vroeg onder meer naar de situatie bij de nationale ploeg. "De laatste tijd komt het vaak in de pers, maar ik kan er weinig over zeggen. Voor mij loopt het allemaal perfect", zegt ze.

  Over haar prestatie op de Zesdaagse is D'hoore nuchter: "Ik plaats alles een beetje in perspectief. Het kan niet altijd feest zijn."

  "Tot hiertoe heb ik vooral duurtraining achter de rug zonder intensiteit. Het is geleden van half augustus dat ik nog op de piste heb gereden en dat merk ik wel. Zeker t.o.v. Wojtyra, die toch al een paar weken roteert op de piste. De conditie is wel goed, al heb ik dat hier nog niet kunnen laten zien. Ik heb er wel vertrouwen in."

  "Voor mij loopt alles de laatste tijd zeer goed"

  D'hoore komt ook terug op de controverse die rond de nationale baanploeg hangt: "Het komt de laatste tijd veel in de pers. Ik kan er persoonlijk weinig van zeggen. Voor mij loopt alles op wieltjes. Mijn relatie met de bond is perfect."

  "De weg naar Rio is tot nog toe perfect verlopen. Dus ik ga me niet uitspreken over wat de jongens zeggen. Maar goed, iedereen heeft zijn eigen mening. En in verband met de sfeer: de sfeer maakt zichzelf."

  "Dat is geen sneer naar De Buyst en Van Hoecke, het is hun volste recht, maar ik vind dat je toch een beetje professioneel moet blijven. Het kan misschien op een andere manier naar buiten gebracht worden."

  "Maar toch, ik denk als je nu vergelijkt met de situatie tijdens de Spelen van Londen, denk ik dat we er beter voor staan. Ook al gaan we nu maar met twee naar de Spelen, we hebben twee reële medaillekansen t.o.v. Londen", besluit Dhoore.