• home
 • video
 • pas verschenen

  Sep Vanmarcke maand buiten strijd na polsoperatie

  Sep Vanmarcke is vier weken buiten strijd.

  Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) is gisteren geopereerd aan zijn rechterpols. Hij kampte al het hele seizoen met een blessure en nam uiteindelijk actie tegen het probleem. "Met de nodige rust en revalidatie van mijn pols ben ik over een maand terug de oude."

  Vanmarcke sukkelde het voorbije jaar met chronische ontstekingen aan zijn rechterpols. Tijdens het seizoen verkoos hij om de operatie uit te stellen naar het najaar. De ingreep vond gisteren plaats.

  "Ik ben woensdag geopereerd door dokter Koch in het Nederlandse Den Haag", laat Vanmarcke weten op zijn Facebookpagina. "Het was een blessure die mij een heel jaar hinderde. Met de nodige rust en revalidatie van mijn pols ben ik over een maand terug de oude en kan ik zonder zorgen naar het voorjaar toewerken."

  Vanmarcke had gehoopt om afgelopen seizoen zijn hand uit te steken naar winst in de grote klassiekers, maar slaagde daar niet in. Vooral de Ronde van Vlaanderen was een ontgoocheling, Vanmarcke eindigde pas als 53e. Mogelijk zit zijn polsblessure daar dus voor iets tussen.