• home
 • video
 • pas verschenen

  Hodgson: "Deze wedstrijd is veel meer dan een vriendschappelijke interland"

  Engels bondscoach blikte vooruit op Engeland-Frankrijk.

  In tegenstelling tot de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion, gaat de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk vanavond wel gewoon door zoals gepland. Beide ploegen staan op Wembley voor een emotionele avond. De Engelse voetbalbond riep de Engelse fans alvast op om de tekst van het Franse volkslied te leren.

  De Franse nationale ploeg wil vanavond absoluut spelen tegen Engeland als eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. Ook de Engelse bondcoach, Roy Hodgson, en kapitein Wayne Rooney beseffen dat het een bewogen avond wordt op Wembley.

  "We willen vanavond een zo goed mogelijke wedstrijd spelen, maar we kunnen niet ontkennen dat deze wedstrijd het voetbal ver overstijgt", vertelde Hodgson op de persconferentie voor de wedstrijd.

  "Ik kan me niet inbeelden hoe deze wedstrijd zal verlopen en ik heb geen idee wat voor voetbal er gespeeld zal worden. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zoiets meegemaakt."

  Ook kapitein Wayne Rooney reageerde aangeslagen na het zien van de beelden uit Parijs. "Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. We zullen vanavond ons medeleven betuigen aan de Franse spelers en het nodige respect tonen."

  Voelen de Engelse spelers zich veilig voor deze wedstrijd? "We gaan ervan uit dat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar we hopen dat het veilig is om te spelen."

  Engelsen leren Marseillaise, Wembley getooid in Franse kleuren

  Voor de wedstrijd zal veelvuldig worden stilgestaan bij de het geweld in Parijs. Maandag eerden de Engelse spelers de slachtoffers al op training met een minuut stilte.

  Net als vele gebouwen over de hele wereld is het Wembley-stadion gehuld in de Franse driekleur. Bovendien staat boven de ingang de Franse leuze "Liberté, Égalité, Fraternité" te lezen (zie foto).

  Vlak voor de aftrap wordt La Marseillaise, het Franse volkslied, getoond op de schermen in het stadion. De Engelse voetbalbond roept de fans op om de tekst te leren en uit volle borst mee te zingen.

  Ten slotte zal ook prins William als vertegenwoordiger van de Engelse voetbalbond afzakken naar Wembley om zijn steun te betuigen.

  Bekijk beelden van de Engelse nationale ploeg:

  Sporza-reporter Bert Pitschon is in Engeland voor de wedstrijd: