• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin en co hoeven Bedene niet te vrezen in Daviscupfinale

  Aljaz Bedene is de nummer 45 op de wereldranglijst.

  Andy Murray, Kyle Edmund, James Ward, Jamie Murray en Dominic Inglot zijn door de Britse kapitein Leon Smith geselecteerd voor de finale van de Daviscup tegen België, van 27 tot 29 november in Flanders Expo in Gent. Groot-Brittannië wou met Aljaz Bedene nog een wit konijn uit zijn hoed toveren, maar dat plannetje is mislukt.

  Andy Murray (ATP-2), Kyle Edmund (ATP-99), James Ward (ATP-155), Jamie Murray (ATP-7 in dubbel) en Dominic Inglot (ATP-23 in dubbel) krijgen opnieuw het vertrouwen van kapitein Leon Smith. Zij schakelden in september Australië uit in de halve finales.

   

  Geen Aljaz Bedene bij de Britten

  De Britten hielden ook Aljaz Bedene achter de hand. De Sloveense Brit staat op 45e op de wereldranglijst en kan goed uit de voeten op gravel, de ondergrond die de Belgen kozen voor de finale.

  Maar de 26-jarige tennisspeler beschikt nog niet zo lang over een Brits paspoort en de Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft Bedene geen groen licht gegeven voor deelname aan de Daviscup. Zijn hoorzitting werd immers uitgesteld tot maart.

  Bedene werd tussen 2010 en 2012 al drie keer opgeroepen voor de Sloveense Daviscupploeg, maar speelde wel geen wedstrijd.