• home
 • video
 • pas verschenen

  Baanwielrenner Van Hoecke: "Sfeer in nationale ploeg is verziekt"

  Gijs Van Hoecke heeft vooral zin in de Zesdaagse.

  Gijs Van Hoecke mikt hoog in de Gentse zesdaagse aan de zijde van Kenny De Ketele. Over de nationale ploeg is hij minder te spreken. "Ik draag het Belgische shirt met tegenzin op de piste", zegt hij.

  Gijs Van Hoecke neemt geen blad voor de mond. "Het gaat niet goed meer met de nationale ploeg van het baanwielrennen. De sfeer is totaal verziekt."

  "Het is, hoe erg het ook is om dat te zeggen, geen eer meer om met de nationale ploeg naar een Wereldbeker-manche te trekken. Ik doe de Belgische trui zelfs tegen mijn zin aan op de piste. Op de weg niet, daar is het allemaal anders."

  "Mensen zeggen dat wij het belangrijker vinden om goed te presteren op de Zesdaagse van Gent dan op de wereldbekers. Wel ja, hier rijden we voor onze sponsors, de mensen die ons het hele jaar door betalen."

  Naar de Gentse Zesdaagse trekt hij wel met volle goesting. "Ik ben zeker klaar voor de "Gentse Feesten van de winter". Met De Ketele heb ik een goeie ploegmakker."

  "Het zal erop aan komen om vanaf de eerste dag mee te strijden om elk punt en tegelijk op te letten dat we ons geen ronde aan de broek laten smeren. Dat zal de tactiek van Keisse/Mørkøv zijn."