• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Junior Bauwens verliest zijn Europese titel in hol van de leeuw

  Het is het tweede verlies voor Junior Bauwens (archief) in 40 profkampen.

  Jean-Pierre Junior Bauwens is gisteravond in Rome zijn EBU-EU-titel bij de lichtgewichten kwijtgespeeld aan zijn Italiaanse uitdager Manuel Lancia. In een vijandige sfeer won Lancia nipt op punten. Het is nog maar de tweede nederlaag voor Bauwens (27) in 40 profkampen.

  Het was de eerste keer dat Bauwens buiten België bokste. De Italianen pakten uit met de nodige intimidatiepogingen vooraf en het gevecht in het PalaSport in Fiuminico was er een op het scherp van de snee.

  Het verschil na 12 ronden van 3 minuten was nipt. Twee scheidsrechters gaven de thuisbokser het voordeel, een onze landgenoot: 115-113, 113-115, 115-113. Het publiek ging volledig uit zijn dak, Lancia was tot tranen toe bewogen.

  Lancia won nu 13 van zijn 15 kampen (3x knock-out), Bauwens verloor een tweede keer op 40 kampen (22x knock-out). De Europese titel pakte hij in de zomer van 2014, die hij dit voorjaar een eerste keer succesvol verdedigde.