• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kittel trekt de deur dicht bij Giant-Alpecin

  Marcel Kittel verlaat Giant-Alpecin.

  Het is nu ook officieel: de wegen van Marcel Kittel en Giant-Alpecin scheiden. Het contract van de sprinter bij het Duitse team liep nog tot eind 2016, maar beide partijen zijn overeengekomen om na een desastreus seizoen uiteen te gaan. De weg voor Etixx-Quick Step om de Duitser binnen te halen ligt nu helemaal open.

  "Mijn seizoen was een grote tegenvaller, met ziektes en dat virus waardoor ik de Tour moest missen. Ik heb enkele moeilijke maanden achter de rug, emotioneel was het erg zwaar", vertelt Marcel Kittel op zijn Facebook-pagina.

  "Ik heb in die periode wel ingezien dat Giant-Alpecin een andere weg is ingeslagen. De focus ligt op klassementsrenners en dat zorgt voor een andere samenstelling van de ploeg. Als sprinter vroeg ik me daarom af of er voor mij nog genoeg ruimte zou zijn om mijn ambities waar te maken. Uiteindelijk zijn we er niet uitgeraakt en heb ik beslist om andere oorden op te zoeken."

  "Ik kan terugkijken op een succesvolle periode bij Giant. De ploeg en ik zijn samen groot geworden en we hebben mooie overwinningen gevierd. Ik heb het team naast acht ritzeges ook twee keer de gele trui bezorgd in de Tour."

  "Ik wil dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dat succes. Mijn nieuwe ploeg en ik zullen binnenkort bekendmaken waar mijn toekomst ligt." Kittel werd de voorbije dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Etixx-Quick Step. Manager Patrick Lefevere gaf al aan dat Kittel eerst zijn contract bij Giant moest ontbinden.

  Giant-Alpecin: "Konden dit Marcel niet weigeren"

  Iwan Spekenbrink, CEO bij Giant-Alpecin, geeft ook uitleg bij de keuze. "Marcel Kittel heeft veel betekend voor onze ploeg. Toen hij ons vroeg om zijn contract te ontbinden, konden we dat dan ook niet weigeren", zegt Spekenbrink.

  "Marcel is een geweldige atleet. Het zou goed zijn voor het wielrennen, voor de supporters en vooral voor hemzelf als hij volgend seizoen opnieuw zijn beste niveau kan halen in de sprints. Het ziet ernaar uit dat hij snel een ploeg zal vinden die bij hem past. We wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière."