• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Ex-spelers Reynaldo en Armenteros zullen supergemotiveerd zijn"

  Herman Van Holsbeeck vertrok met Anderlecht naar Azerbeidzjan.

  Anderlecht is vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Bakoe voor de Europa League-wedstrijd tegen Qarabag. Sporza haalde manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock voor de microfoon: "Bij verlies wordt de kwalificatie voor de volgende ronde zeer moeilijk".

  "Landen als Kazachstan of Azerbeidzjan zijn de voorbije jaren in het voetbal iets belangrijker geworden", opent Van Holsbeeck. "De onbekende factor maakt zulke wedstrijden ook altijd speciaal."

  "We hebben respect, maar er zijn geen excuses morgen. Als je wil doorstoten in Europa moet je punten pakken op verplaatsing. Op papier is dat dan makkelijker tegen Qarabag dan in Monaco of Londen."

  Voor Samuel Armenteros en Reynaldo, beiden ex-spelers van Anderlecht, is Van Holsbeeck wel op zijn hoede: "Jongens die bij ons hebben gevoetbald, zijn altijd supergemotiveerd en spelen ook vaak goeie wedstrijden. Ze zullen hun beste beentje willen voorzetten."

  Bij paars-wit hopen ze alvast dat Stefano Okaka opnieuw het net kan doen trillen. "Hij is een absolute meerwaarde voor ons", besluit Van Holsbeeck. "Op korte termijn heeft hij zowel tussen de lijnen als daarnaast zijn stempel gedrukt op Anderlecht."

  Vanden Stock: "Anderlecht kan nog al zijn ambities waarmaken"

  Ook voorzitter Roger Vanden Stock beseft dat de wedstrijden tegen Qarabag maar beter gewonnen kunnen worden: "Bij verlies wordt de kwalificatie voor de volgende ronde zeer moeilijk."

  Maar Vanden Stock heeft alle vertrouwen in een goede afloop: "We hebben een middelmatige start gekend, maar onze vorm is zeker stijgende. We zullen laten zien dat Anderlecht nog al zijn ambities kan waarmaken."

  Dat Anderlecht afgelopen weekend in eigen huis tegen STVV een resem kansen de nek omwrong, zorgde niet voor ongenoegen bij de voorzitter van paars-wit: "Als we kansen blijven creëren, zullen de doelpunten wel komen."

  "Imoh Ezekiel en Matias Suarez zijn op zoek naar hun beste vorm, net zoals Anderlecht ook nog aan het zoeken is. De ploeg zoekt nog naar een juist evenwicht, maar ik zie alvast duidelijk een stijgende lijn in ons spel."

  Bekijk tweets van het vertrek op Zaventem: