• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Vlieger: "Te vroeg om Bolat al te laten vallen"

  Michel Preud'homme pakte vorig weekend tegen Lokeren uit met een opvallende keuze: de coach van Club Brugge plaatste Sébastien Bruzzese in doel ten koste van Sinan Bolat. Ex-doelman Geert De Vlieger laat zijn licht schijnen over de keeperskwestie bij Club Brugge.

  Club Brugge-trainer Michel Preud'homme zette vorige week Sébastien Bruzzese in doel tijdens de bekerwedstrijd tegen Patro Eisden. Maar dat de Brugse reservedoelman ook in de competitiematch tegen Lokeren zijn plaats tussen de palen mocht behouden, was toch een kleine verrassing.

  "Er werd gezegd dat Bolat rust had gekregen in de Croky Cup door het drukke programma, maar er was dus toch iets meer aan de hand. Blijkbaar vindt ook Michel Preud'homme dat de beste Bolat er nog niet is", analyseert ex-doelman Geert De Vlieger.

  "Ook op training heeft Preud'homme de beste Bolat dus nog niet gezien. Dan is het logisch dat hij op een bepaald moment Bolat toch op een andere manier probeert klaar te stomen."

  Maar zegt het cliché niet dat je net door te spelen meer vertrouwen krijgt? "Die weg heeft Club al bewandeld", pareert De Vlieger. "Tegen Manchester United werd Bolat in doel geplaatst, met de melding dat hij de eerste doelman was."

  "Maar als je hem nu op de bank zet, dan is er dus iets meer aan de hand dan alleen maar een gebrek aan vertrouwen. Er moet nog een pak werk geleverd worden. Ik denk dat Bolat pas opnieuw gebracht zal worden als men echt denkt dat hij er klaar voor is."

  "Het zou te vroeg zijn om Bolat nu al te laten vallen"

  Dat Sinan Bolat de voorbije weken niet kon overtuigen, is voor Geert De Vlieger toch wel verrassend, ook al kampte de doelman met een gebrek aan wedstrijdritme.

  "Ik blijf hem een goeie aankoop vinden. Hij kent deze competitie en heeft de kwaliteiten, maar het kost hem toch meer moeite om zijn niveau terug te vinden dan we gedacht hadden."

  De Vlieger weigert te geloven dat Bolat niet meer over zijn capaciteiten beschikt. "Keeperswerk heeft veel met vertrouwen te maken. Als Bolat vertrouwen heeft, dan heeft hij die extra uitstraling. Maar zonder dat lef om meer gebied te bestrijken in de zestien, zie je niet de echte Bolat."

  "Maar het zou te vroeg zijn om Bolat nu al te laten vallen. Dat lijkt me ook niet de bedoeling van Club. De Bolat van Standard moeten we ook bij Club Brugge terugzien, maar daar zal werk voor nodig zijn."

  "Iedereen wist dat het onmogelijk zou zijn om een tweede Ryan te vinden"

  Intussen krijgt "reservedoelman" Sébastien Bruzzese wel een uitgelezen kans. "Hij kan er nu vol voor gaan", zegt De Vlieger. "Als hij het goed doet, dan zal hij blijven staan. Ik zie geen reden om een goeie Bruzzese te vervangen door Bolat."

  Heeft Club Brugge misschien het vertrek van Mathew Ryan onderschat? "Zeker niet", antwoordt De Vlieger.

  "Iedereen wist dat het onmogelijk zou zijn om een tweede Ryan te vinden en dat het alternatief altijd afgerekend zou worden op de prestaties van Ryan, die voor niemand te evenaren zijn. Iedereen besefte vooraf dat het voor elke doelman geen geschenk zou zijn om in het doel van Club te staan."