• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuyens en Albert hopen "Strade Bianche" in België te organiseren

  De Strade Bianche is elk jaar een garantie op spektakel.

  Nick Nuyens heeft zijn zinnen gezet op een Belgische variant op de Strade Bianche, de heroïsche wielerwedstrijd in Italië op onverharde wegen. Nuyens hoopt deze week groen licht te krijgen van de UCI, zo vertelde hij in "De Afspraak" op Canvas.

  Sinds zijn afscheid als professioneel wielrenner houdt Nuyens zich onder meer bezig met de organisatie van wielerwedstrijden. Nuyens is medeorganisator van de GP Jef Scherens in Leuven, maar zou in het Hageland in augustus 2016 ook graag een nieuwe koers op de kalender zetten.

  "Het Hageland is een mooie streek, waar ik altijd zelf getraind heb", zei Nuyens aan de tafel van De Afspraak. "We zijn bezig met een soort Strade Bianche op poten te zetten, iets speciaals. Het zou mooi zijn om een koers te organiseren met een stukje offroad, als dat mogelijk is." 

  "Eerst moeten we wel van de UCI de bevestiging krijgen dat we zo'n koers mogen organiseren. Die beslissing zou deze week vallen."

  "We mikken op een koers van het kaliber 1.1. Het Hageland is een streek die nog niet wordt aangedaan door het peloton, terwijl ik er meer dan tien jaar elke dag doorgereden ben en je er fantastische dingen kan doen. Ik ben zeker dat het een schot in de roos kan zijn."

  Het gesprek over een "Strade Bianche" in het Hageland begint rond 13'20".