• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Lepoint is de Fellaini van de armen"

  Joos over Lepoint: "Slechte baltoetsen en passes, maar hij scoort."

  Extra Time liet een aantal sterkhouders van de voorbije speeldag de revue passeren: Vossen (Club Brugge), Suarez (Anderlecht), Edmilson (STVV) en Lepoint (Zulte Waregem). Wat wisten Joos, Van der Elst, Mulder en Sonck over hen te vertellen?

  "Vossen speelt goed, zoals we hem kennen"

  Franky Van der Elst: "Ik vond dat Jelle Vossen goed speelde tegen Lokeren. Hij werkte hard, zoals we hem kennen vanuit zijn Genk-periode. Bij zijn goal doet hij het heel goed: aannemen en besluiten. Hij was vaak als eerste man aanspeelbaar."

  "Suarez is goed en krijgt het vertrouwen, maar..."

  Wesley Sonck: "Matias Suarez  is een goeie speler, maar nog altijd op zoek. Dat is jammer. Hij zat in het begin tegen STVV goed in de match en had goeie loopbewegingen, maar die laatste pass of actie ging vaak mis."

  "Hij scoort dan wel niet veel, maar de laatste weken doet hij zijn best. Hij is goed en heeft blijkbaar weinig last van zijn knie. Hij krijgt ook het vertrouwen van Hasi, dat betekent toch dat hij op training en in de match iets brengt. Hij maakte wel technische fouten, die we niet van hem gewoon zijn. Zoals de bal wat te ver van zijn voet laten gaan."

  Jan Mulder maakt wel voorbehoud, maar dan fysiek: "Na zijn twee zware knieoperaties wordt hij waarschijnlijk toch - zij het heel klein - beperkt. Eerder dan dat zijn vertrouwen zoek is."

  "Edmilson heeft het sterke lichaam en de traptechniek van zijn vader"

  Franky Van der Elst is gecharmeerd door Edmilson van STVV: "De ploeg ontgoochelde, maar die jonge jongen niet. Hij werkte keihard en wilde zich absoluut tonen. Hij was niet onder de indruk van de omstandigheden, voor velen was het toch de eerste keer in het Astridpark."

  "Edmilson heeft het sterke lichaam en de traptechniek van zijn vader,  hij verdedigt mee en loopt slim. En hij wil zich in elke match tonen."

  "Lepoint is de Fellaini van de armen"

  Zulte Waregem draait weer bovenaan mee. Met dank aan Leye en Lepoint. Die laatste kwam aan bod: "Ik noem hem wel eens de Fellaini van de armen", zegt Joos. "Heel de match had hij slechte passes en baltoetsen. Hij begon zich aan zichzelf te ergeren. Maar op het eind van de wedstrijd heeft Lepoint én gescoord én een penalty uitgelokt. Dat is zijn kracht. Hij heeft ook negen matchen op een rij gespeeld."