• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lombaerts: "Ik moet Depoitre uit de match houden"

  Kan Lombaerts ook dinsdagavond juichen?

  Nicolas Lombaerts kijkt morgen met AA Gent zijn ex-ploeg in de ogen. "Ik wou absoluut tegen Gent spelen", zegt de verdediger. "Maar beschouw hen niet als het kleine broertje in onze groep."

  Nicolas Lombaerts volgde in augustus met veel spanning de loting voor de groepsfase van de Champions League. De Rode Duivel was erg gelukkig dat AA Gent als tegenstander van Zenit uit de trommel kwam.

  "Ik wou echt zeer graag tegen AA Gent spelen", zegt de verdediger aan de vooravond van de confrontatie met zijn ex-club.

  "Gent zat bij de loting in de 4e pot en wordt daardoor beschouwd als de zwakkere tegenstander in onze groep. Maar ik weet dat ze niet zwak zijn en dat heeft Gent bewezen tegen Lyon. We mogen hen dus niet onderschatten."

  Wat is volgens Lombaerts de kracht van de Belgische kampioen? "AA Gent heeft veel goeie spelers, maar hun groepsgeest vormt hun kracht."

  "Of Depoitre en Kums de sterkste spelers bij AA Gent zijn? Het is niet slim om enkel aan hen te denken. Dat is niet fair tegenover de andere spelers."

  Depoitre zal morgen de rechtstreekse tegenstander van Lombaerts zijn. "Hij is stevig en sterk. Ik moet hem uit de match proberen te houden. Ook voor Moses Simon moeten we opletten. Dit seizoen verloopt voor hem iets minder, maar hij heeft een goeie dribbel."