• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kortrijk versterkt zich met Senegalees Sidy Sarr

  Sarr werd deze namiddag voorgesteld in het Guldensporenstadion.

  KV Kortrijk heeft de Senegalese middenvelder Sidy Sarr (19) aangetrokken. Hij tekende een contract in het Guldensporenstadion voor drie jaar, met twee jaar optie. Kortrijk heeft Sarr overgenomen van het Senegalese Mbour Petite Côte.

  Sarr is een linksvoetige centrale middenvelder, die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan. Met zijn 1m96 moet hij bij KV Kortrijk voor de nodige power op het middenveld zorgen, klinkt het op de clubwebsite.

  Sarr trad vorig seizoen met de U20-selectie van zijn land aan op de Africa Cup waar hij één van de uitblinkers was, met drie doelpunten in vijf wedstrijden. Deze zomer speelde hij met Senegal mee op het WK U20, waar ze werden uitgeschakeld in de halve finale tegen Brazilië.

  Volgens Kortrijk werd hun nieuwste aanwinst gevolgd door Europese (top)ploegen. Onder andere Olympique Marseille en Galatasaray toonden naar verluidt interesse.