• home
 • video
 • pas verschenen

  Elfje Willemsen: "Ik denk serieus aan stoppen"

  Door sponsorperikelen staat het project rond de Belgian Bullets op losse schroeven. "Het is elk jaar besparen. We kunnen doorgaan als amateurs, maar dan hoeft het voor mij niet meer", zegt Elfje Willemsen, die bekend staat als een van de beste stuurvrouwen ter wereld.

  "Dat het niet goed gaat met de Bullets is misschien wat cru, maar het is niet zoals het moet", zegt Willemsen aan Sporza. "We moeten in deze campagne opnieuw besparen., terwijl dat op dit niveau niet zou mogen."

  "Het is dit jaar niet per se erger dan andere jaren, maar voor mij is het stilaan de druppel. Het is elk jaar beknibbelen. Na Sotsji heb ik gezegd dat ik het alleen op topniveau wilde doen en toen zijn mijn wensen ingewilligd."

  "De federatie doet superhard haar best, maar als de sponsors niet komen, kan de bond daar ook niet aan doen en gaat het budget naar beneden. Een normaal budget draait rond 300.000 euro. Ik weet niet hoeveel het nu bedraagt, maar aangezien we een aantal weken later vertrekken dan gepland, klopt er iets niet."

  "Zo weten we niet hoeveel weken we kunnen bobsleeën, welke weken we moeten schrappen, of we op hotel kunnen of in een appartementje moeten en dus weer zelf moeten koken, of we een kinesist kunnen meenemen... Ook ons lidgeld bij de federatie is verhoogd. Dat is allemaal frustrerend."

  "Als atleet wil je superhard je best doen en hard trainen, maar dat lukt nu niet helemaal. In de zomer trainen we fysiek zoals het moet, maar half oktober moeten we beginnen af te dalen. Dat zal nu enkele weken later zijn, dus ben je qua ijsgevoel minder goed voorbereid op het nieuwe seizoen."

  "Hopelijk valt er last minute nog iets uit de bus"

  "We kunnen terugkeren naar het amateurisme, maar dan hoeft het voor mij niet meer. Ik denk serieus aan stoppen. Ik wil er nog plezier aan beleven en wil absoluut niet inboeten aan kwaliteit", stelt Willemsen. "Ik wil alleen nog meedraaien op topniveau en meedingen naar de medailles. Vorige winter zijn we twee keer tweede geworden op een Wereldbeker-wedstrijd, we hopen dit jaar opnieuw op dat podium te staan en op de wereldranglijst zouden we graag in de top vijf binnendringen."

  Misschien wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend en valt er links of rechts nog wat geld uit de lucht. Willemsen: "Sinds woensdag (toen het verhaal van de Bullets in Het Nieuwsblad verscheen, red) heb ik al enkele positieve reacties gekregen van potentiële sponsors, dus hoop ik dat er last minute nog iets uit de bus komt. Zo zouden we de put kunnen vullen en kunnen starten waar we moeten starten. Praten met de pers kan op dat vlak wonderen doen (lacht)."