• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Gelukkig lezen de fans geen kranten"

  Mourinho is een tevreden man na de zege tegen Maccabi.

  Dankzij de zege van gisterenavond tegen Maccabi heeft Chelsea voorlopig een grotere crisis vermeden. Na de match was Mourinho zeer tevreden over het karakter dat zijn team toonde na de vroege gemiste strafschop van Hazard. De Portugees loofde ook de fans voor hun steun: "Ze waren geweldig."

  Mourinho, die na de zwakke resultaten van de afgelopen weken in de Premier League onder vuur begon te liggen, reageerde op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Maccabi nog zeer geprikkeld. "Zoek het maar op op Google", zei hij nadat een journalist hem een vraag gesteld had over de zogenaamde 'vloek van het derde seizoen'.

  Wat een contrast met na de match. De Portugees, duidelijk opgetogen, loofde de mentaliteit van zijn team: "De gemiste penalty was een grote test voor ons omdat, wanneer alles mis gaat zoals de laatste weken, we karakter moesten tonen."

  Mourinho kreeg ook de vraag gesteld over de supporters die zijn naam scandeerden tijdens de wedstrijd. "Het is vooral belangrijk dat ze de spelers blijven steunen zoals ze dat ook deden. Ik ben heel blij wanneer ze 'Chelsea' zingen."

  Mourinho bleef bescheiden en antwoordde verder in zijn typische stijl: "Ik sta niet te wachten op de liederen met mijn naam, maar het is wel heel welkom. Het is beter dan boegeroep. Het toont aan dat de fans geen kranten lezen en niet kort van geheugen zijn."

  Zaterdag ontvangt Chelsea Arsenal in de topper van de zesde speeldag in de Premier League.