• home
 • video
 • pas verschenen

  Vossen: "Burnley was op alle vlakken een tegenvaller"

  Jelle Vossen bij Club Brugge: "Deze keuze moest ik maken."

  In de aanloop van de Europa League-wedstrijd tegen Napoli is Jelle Vossen nog eens teruggekomen op zijn verrassende transfer naar Club Brugge. Vossen wijt zijn plotse vertrek uit Engeland vooral aan de speelstijl van Burnley. "Ik ben niet gemaakt voor de lange bal", zegt Vossen in de kranten.

  In een afscheidsinterview op de website van Burnley liet Jelle Vossen uitschijnen dat de keuze voor Club Brugge vooral familiaal ingegeven was. In Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad nuanceert hij die uitspraken. "Het klopt wel dat ik niet gelukkig was bij Burnley, maar dat kwam omdat de club niet was wat ik ervan verwacht had", vertelt hij.

  "Voor mijn transfer naar Engeland ben ik twee dagen in Burnley geweest. Ik heb alles bezocht, gesproken met de coach en ik kreeg de belofte dat ik een belangrijke rol zou krijgen in een voetballende ploeg. Het leek het ideale plaatje. Maar dan werd er ineens toch op een andere manier gevoetbald. Op het einde van de transferperiode haalde de club dan nog twee extra spitsen en verdween ik naar de bank. Dat was een koude douche."

  "Ik was er nochtans van overtuigd dat Burnley de juiste stap was voor mij, maar blijkbaar is informatie inwinnen niet altijd voldoende. Uiteindelijk bleek Burnley gewoon op alle vlakken een tegenvaller."

  Kwatongen beweren dat Burnley vanaf dag 1 onder één hoedje speelde met Club Brugge. "Als dat het geval zou zijn, waarom zou Burnley me dan in het begin in de ploeg gezet hebben? Met mijn hand op mijn hart: daar is geen sprake van. Pas na mijn laatste wedstrijd met Burnley op 29 augustus werd er met Club Brugge onderhandeld."

  De transfer van Vossen naar Club schoot bij de Genkse aanhang wel in het verkeerde keelgat. "Ik begrijp die ontgoocheling, maar ze toont ook aan dat ik belangrijk geweest ben in Genk. De fans moeten begrijpen dat ik deze keuze moest maken, ik moest aan mezelf denken."

  "De manier waarop ik Genk verliet, wringt wel. Ik had liever op een mooie manier afscheid genomen, maar ik voelde me op het eind gewoon niet goed meer. De kleedkamer was rot, dat heeft het bestuur nu zelfs toegegeven, en er werd veel te weinig aan gedaan."