• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontdek het Las Vegas-parcours met Sven Nys

  Donderdagochtend Belgische tijd staat er voor het eerst een WB-veldrit op het programma in Las Vegas. "Typisch Amerikaans, maar ik geef het parcours 9 op 10", zegt Sven Nys. De veteraan van de cyclocross gidst u over het parcours en de hindernissen in Las Vegas.

  Fly-Over: "Een traditionele brug"

  "Een gewone brug zoals ze bij ons zeggen", lacht Sven Nys. "Het verschil is dat ze de hindernissen hier allemaal in hout maken. Nadien beschilderen ze de constructie."

  "Maar een brug die dubbel gebruikt wordt, erover en eronderdoor, dat is vrij traditioneel. Dat zie je bij ons ook."

  Bunny hops: "Doorslaggevend"

  "De bunny hops zijn doorslaggevend voor deze cross. Het zijn kleine balkjes met een halve meter zand achter, trappen eigenlijk. Al je die snel neemt, kan het al fietsend", weet Sven Nys, "maar sommigen kiezen om te lopen om het risico op een lekke band te vermijden. Door te lopen, verlies je tijd."

  "Het is een hindernis die je bij ons nooit ziet en wel spektakel oplevert. Dit zou ook in Europa niet misstaan."

  Ramp: "Mooi voor de fans"

  De Ramp lijkt op een pistebocht. Sven Nys: "Die is gebouwd om snelheid te maken in de bocht die de balkjes inleidt."

  "Ook weer gemaakt in hout, met de reclame van Cross Vegas als decoratie. Het is mooi gemaakt, en dan merk je dat de fans die locatie opzoeken."

  Barriers: "De meesten nemen ze wel"

  Sven Nys: "De balkjes liggen op het vlakke. Meteen daarna volgt een klim. Spring je niet, dan ben je dus in het nadeel. Maar de balkjes zijn niet echt hoog, de meesten kunnen dit wel."

  Sand pit: "Hun uiterste best gedaan"

  "Het is een officieel goedgekeurde zandbak, lang en breed genoeg", zegt Sven Nys. "Het zand remt wel een beetje af, maar het is helemaal niet te vergelijken met Koksijde of Zonhoven. Met de middelen die ze hier hebben aan zand hebben ze hun uiterste best gedaan."

  Dit is het parcours:

  Live op Play Sports, verslag en hoogtepunten op Sporza

  De cross in Las Vegas kunt u live bekijken op het eerste kanaal van Play Sports (kanaal 200 op uw Telenet-decoder). Meteen na de race kunt u het verslag én de hoogtepunten bekijken op onze website. Om 12u en 17.15u is er een samenvatting op Eén.