• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens na stormachtige GP Montréal: "Het was een apocalyps"

  Veel renners knepen de remmen vroegtijdig dicht in Montréal.

  Wielrenner, het kan soms een hondenstiel zijn. Slechts 64 van de 167 gestarte renners kwamen gisteren over de finish in een uitgeregende GP van Montréal. Tim Wellens mocht de handen in de lucht steken na een ware uitputtingsslag: "Het was een apocalyps. De aanhoudende regen maakte het een loodzware koers", vertelde Wellens nadien. De rit in het Canadese Québec doet terugdenken aan Gent-Wevelgem of de zege van Nairo Quintana op de Monte Terminillo.

  Bekijk foto's van een kletsnatte GP Montréal

  Bekijk de beelden:

  Lees enkele tweets over de GP van Montréal:

  Oermens Paolini en sneeuwman Quintana

  Het was afzien voor de renners in Montréal, maar het kan ook altijd erger. In maart zegevierde Luca Paolini  in een heroïsche Gent-Wevelgem. De wind maakte er toen een ware veldslag van met renners die zomaar in de gracht geblazen werden.

  Ook in de Tirreno-Adriatico trotseerden de renners barre weersomstandigheden. Tussen muren van sneeuw veroverde Nairo Quintana op de Monte Terminillo de blauwe leiderstrui.