• home
 • video
 • pas verschenen

  Mihajlovic: "Wie de Milanese derby wint, moet een goed doel steunen"

  La Gazzetta dello Sport publiceerde de brief van Mihajlovic.

  Milaan kijkt reikhalzend uit naar de stadsderby van zondagavond. Milan en Inter hebben afgelopen zomer flink gekocht en hopen dit seizoen eindelijk weer een rol te spelen in de Serie A. Maar de derby krijgt nog een speciaal randje dankzij een opmerkelijke open brief van Milan-trainer Sinisa Mihajlovic in La Gazzetta dello Sport.

  Sinisa Mihajlovic schrijft in zijn open brief dat hij zich "gelukkig voelt dankzij zijn gerealiseerde dromen" en dat hij veel te danken heeft aan de stad Milaan. De Serviër voetbalde tussen 2004 en 2006 bij Inter en werkt nu zijn eerste seizoen als Milan-coach af.

  "Ik wil iets teruggeven aan deze stad, of toch minstens twee keer per jaar. En ik wil in deze stad de mensen helpen die het minder goed stellen dan wij", klinkt het bij Mihajlovic.

  "Ik weet dat beide clubs veel goede doelen steunen. Maar dit is enkel een persoonlijk initiatief, een "uitdaging uit het hart" die ik aan mijn vriend en Inter-trainer Roberto Mancini meegeef, die net als mij veel aan Milaan te danken heeft."

  "Dit is het idee: voor elke derby kiezen we een goed doel, dat we willen helpen met een geldsom. En de winnaar van de derby... betaalt."

  "Na een overwinning zal de eer dan nog groter zijn dan gewoonlijk. En als we gelijkspelen, dan delen we de som niet, maar verdubbelen we het bedrag."

  "Normaal wil ik zulke solidariteitsacties persoonlijk houden, maar ik denk dat dit een positief effect kan hebben, misschien ook tussen onze spelers en de fans van Milan en Inter: oprechte tegenstanders, maar nooit vijanden."

  "Ook mijn ouders en veel familieleden waren oorlogsvluchtelingen"

  In de openhartige brief legt Mihajlovic uit waarom de vluchtelingencrisis hem zo na aan het hart ligt. "Ik heb het met mijn eigen ogen gezien en meegemaakt in mijn geboorteland", zegt de Serviër, die destijds mee getroffen werd door de oorlog in Joegoslavië.

  "Ook mijn ouders en veel familieleden waren oorlogsvluchtelingen. Zij hadden het geluk dat iemand hen kon helpen. Ik heb zelf, voor zover ik kon, veel mensen geholpen."

  "Mensen die ik nog nooit had gezien en wiens namen ik me niet meer herinner, maar wiens ogen ik wel nog altijd zie. Die ogen vertelden meer dan duizend woorden."

  "Ik wil me zeker niet in de politieke discussie mengen, want ik ben slechts een voetbaltrainer. Maar dit is een kans om in het openbaar een handje te helpen, naast alle mensen die dat in de privésfeer al doen. Mancini, doe je mee?"