• home
 • video
 • pas verschenen

  Vliegtuigen blijven op de grond tijdens olympische zeilregatta's

  Evi Van Acker nam vorige maand deel aan het olympische testevent in Rio.

  De olympische zeilers zullen volgend jaar tijdens de Spelen in Rio geen last ondervinden van vliegtuigen. De nabijgelegen luchthaven gaat dicht tijdens de wedstrijden.

  "De luchthaven zal niet de hele dag dicht zijn, maar zo'n vier tot vijf uur per dag en dat tien wedstrijddagen lang", maakt de woordvoerder van de Braziliaanse luchtmacht (FAB) André Ferreira Grandis bekend.

  De maatregel wordt genomen om volgend jaar de olympische zeilcompetitie (8 tot 18 augustus) niet te verstoren.

  De luchthaven Santos-Dumont is gebouwd op het water vlakbij de Marina de Gloria, de dokken waar de zeilwedstrijden gehouden worden. Vliegtuigen kunnen daar zeer laag vliegen, wat de prestaties van de atleten kan beïnvloeden. Bovendien kunnen de media het luchtruim zo ongehinderd gebruiken om alles in beeld te brengen via helikopters.