• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentinië heeft zijn selectie klaar om België te bekampen in Daviscup

  8000 toeschouwers zullen aanwezig zijn voor het duel.

  Daniel Orsanic, kapitein van de Argentijnse Daviscup-ploeg, heeft zijn ploeg bekendgemaakt die het volgende week zal opnemen tegen België in de halve finale van de Daviscup. Leonardo Mayer (ATP-34) is het speerpunt van de selectie.

  Naast Mayer bestaat de ploeg uit Federico Delbonis (ATP-63), Diego Schwartzman (ATP-74) en Carlos Berlocq (ATP-141).

  De 17-jarige junior Pena Lopez gaat mee als reserve. Juan Monaco (ATP-43) en voormalig US Open-winnaar Juan Martin Del Potro (ex-nummer 4) ontbreken door blessures.

  "Mayer speelt sowieso op vrijdag. Wie de tweede man wordt, beslissen we in de loop van de week. Het valt af te wachten hoe de spelers zich aanpassen aan de ondergrond (hardcourt, red), ik neem aan dat die niet al te veel zal meegeven", geeft Orsanic mee.

  Tegen Servië in de kwartfinale was Delbonis de tweede enkelspeler van het Argentijnse team. Hij ging er op de US Open wel uit in de eerste ronde tegen de Kroaat Ivo Karlovic, terwijl Schwartzman zich goed verweerde tegen Rafael Nadal in de tweede ronde.

  België en Argentinië treffen elkaar van 18 tot 20 september in Vorst Nationaal. Inzet is een plaats in de finale van de Wereldgroep.