• home
 • video
 • pas verschenen

  Stef Wijnants: "Yannick Ferrera is overmatig ambitieus"

  "Bij STVV had Yannick Ferrera geen geweldig groot contract."

  Coach Yannick Ferrera (34) heeft halsoverkop Sint-Truiden verlaten. "Hij wil het zo snel mogelijk waarmaken", zegt kenner van het huis Stef Wijnants. "En bij STVV had hij na zijn kampioenenjaar maar een contract voor een jaar gekregen." Volgens Wijnants stelt STVV straks T2 O'Loughlin voor als opvolger.

  Bij Ferrera stopt het niet aan de Belgische grens

  Yannick Ferrera is overmatig ambitieus. Hij wil het zo snel mogelijk waarmaken. En bij STVV had hij het gevoel dat hij nooit op lange termijn kon werken. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de coach naar Standard vertrokken is.

  Ferrera is dermate ambitieus dat hij denkt dat hij over enkele jaren Barcelona zou kunnen gaan trainen. Bij Yannick Ferrera stopt het niet aan de Belgische grens. Daar komt hij ook voor uit.

  Ferrera is wel eerst van Charleroi naar tweede klasse moeten gaan, omdat er geen ander werk was voor hem.

  Hij heeft het, vooral vorig seizoen, erg goed gedaan bij STVV. Ook dit seizoen, al heeft hij wel maar 3 van de 6 wedstrijden gewonnen.

  Standard vindt dat voldoende om hem te halen. Een ding is zeker: Ferrera wil zo snel mogelijk een belangrijke ploeg trainen. Dat is de uitdaging in zijn carrière.

  STVV had contract van twee jaar moeten geven

  Uiteraard heeft geld hier ook mee te maken. Bij STVV had Yannick Ferrera geen geweldig groot contract. Vorig jaar kreeg hij een verbeterd contract, omdat hij op het punt stond om de club te verlaten. Ferrera was toen op weg naar Waasland-Beveren.

  Wat hem ook pijn gedaan heeft, is dat hij na zijn kampioenenjaar een contract voor slechts een jaar kreeg. Hij had liefst twee jaar gekregen.

  Dat moet je STVV ook nageven. Daar hadden ze beter mee moeten omgaan. Een belangrijke coach moet je twee jaar geven en niet van jaar tot jaar leven. Maar goed, dat is de werkwijze van voorzitter Bart Lammens (foto).

  Opvolger O'Loughlin

  Ik denk dat het heel duidelijk is dat T2 Chris O'Loughlin (foto) straks voorgesteld wordt als nieuwe coach. Sint-Truiden zegt al sinds vorige week dat er een plan B is.

  Ferrera heeft O'Loughlin naar STVV gehaald op basis van Skype-gesprekken. Dat vonden we vreemd, maar ook die O'Loughlin heeft veel respect afgedwongen bij de spelersgroep. De Noord-Ier heeft zich helemaal ingeburgerd, zijn kinderen wonen hier.

  Hij wil het ook graag doen, tenzij Ferrera O'Loughlin mee naar Luik neemt. Dan zal hij het niet worden. In alle andere gevallen zal hij om 13.30u voorgesteld worden als nieuwe trainer van STVV.

  Stef Wijnants