• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-preses: "Een speler heeft de coach betaald om te spelen"

  Standard-voorzitter Bruno Venanzi heeft in een radioprogramma een opmerkelijk verhaal uit de doeken gedaan. "Een Standard-speler heeft vorig seizoen onze coach betaald om te mogen spelen", zegt Venanzi. In Extra Time werd het fragment besproken, net als de keuze van Standard voor Yannick Ferrera.

  Bruno Venanzi deed zijn openbaring in Carrément Steph, een voetbaltalkshow op de Franstalige radio. "Ik heb vernomen dat vorig seizoen een speler de trainer betaald heeft om te mogen spelen", zei Venanzi gisteren.

  "Er zijn vorig seizoen drie coaches (Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en José Riga) geweest. Ik laat jullie dus in het ongewisse over wie het ging. Of de vorige voorzitter (Roland Duchâtelet) op de hoogte is? Dat denk ik niet", zegt Venanzi.

  Presentator Stéphane Pauwels probeerde te achterhalen of de speler nog altijd bij Standard aan de slag is. "Als deze speler nog tot de club behoort, dan wordt het een moeilijke situatie", suggereerde Pauwels. "Het is inderdaad moeilijk", antwoordde Venanzi.

  "Venanzi laat toch half uitschijnen dat die speler er nog zit. Dan is het raar dat je de speler in kwestie niet aan de deur zet", reageerde Filip Joos in Extra Time.

  Ook Peter Vandenbempt was verbaasd over het fragment. "In plaats van in die radiostudio te lachen, zou Venanzi die speler beter de laan uitsturen."

  Vandenbempt zit ook met vragen. "Heeft een speler dat voorval aan Venanzi gezegd? Ik denk het niet. Heeft de trainer hem dat gezegd? Ik denk het niet. Ik weet niet of het een roddel is, maar het lijkt me zeer gevaarlijk. Ik denk ook niet dat de speler het geld in de kleedkamer overhandigd heeft. Maar hoe weet Venanzi dat dan?"

  Vukomanovic: "Ik heb mezelf niets te verwijten

  Ex-coach Ivan Vukomanovic heeft in La Dernière Heure kort gereageerd op de onthulling van Bruno Venanzi. "Het is erg vreemd om dit verhaal bekend te maken, zonder de volledige versie te geven."

  "Venanzi moet zeggen over welke speler en trainer het gaat. Ik maak me geen zorgen, want ik heb mezelf niets te verwijten."

  "Dat voorval is nooit bij mij gebeurd. En ik kan me ook niet voorstellen dat zoiets bij Guy Luzon of José Riga wel gebeurd is."

  José Riga gaf een korte reactie in Het Nieuwsblad: "De beschuldiging van Venanzi is klinkklare onzin. Ik begrijp niet waar hij dat vandaan haalt. Onder mij is het zeker niet gebeurd."

  Over Ferrera: "Niet het moment om naar Standard te gaan"

  Standard pakte gisteren ook uit met ander trainersnieuws: Yannick Ferrera verlaat STVV en is de opvolger van Slavoljub Muslin. Vinden de Extra Time-analisten dat een goeie keuze van Ferrera en Standard?

  "Ik vind het jammer voor Sint-Truiden, Ferrera en misschien ook voor Standard", oordeelt Peter Vandenbempt. "Ferrera was goed begonnen aan het seizoen. Als je het goed doet, komt die kans volgend jaar ook wel."

  Filip Joos: "Ik denk dat Ferrera een geweldige trainer is, maar dit is niet het moment om naar Standard te gaan. Het is geen toeval dat ze kiezen voor iemand die hogerop wil, want een oude rot bedankt op dit moment voor die job."