• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-speler van Zulte Waregem wil imam worden

  Cissako speelde afgelopen seizoen aan de Gaverbeek.

  Yarouba Cissako, een 20-jarige ex-speler van Zulte Waregem, wil imam worden. Hij vroeg een transfer aan bij zijn Franse werkgever AS Monaco. "Ik wil Monaco verlaten voor een club waar de islam sterk verankerd ligt in de cultuur van het land", zegt Cissako.

  Cissako wil zo snel mogelijk zijn contract, dat nog één seizoen loopt, laten ontbinden. Daardoor kan hij als vrije speler op zoek naar een andere club.

  Monaco voerde de afgelopen weken onderhandelingen met Galatasaray, maar die mondden in niets uit. De Franse topclub wil immers geld verdienen aan haar jeugdproduct. Op dit moment zouden er gesprekken aan de gang zijn met clubs uit het Midden-Oosten.

  Cissako speelde afgelopen seizoen 30 wedstrijden op huurbasis voor Zulte Waregem. Daarin scoorde hij één keer.

  Cissako is geen geval apart

  Cissako is niet de eerste sporter die na zijn carrière een religieuze functie wil opnemen. Zo maakte de Braziliaanse topvoetballer Kaká bekend dat hij na zijn voetballersbestaan graag dominee zou worden.