• home
 • video
 • pas verschenen

  "Spelers deden na vervanging niet wat Wilmots had gevraagd"

  In Extra Time werd er uitvoerig gediscussieerd over de erg slappe interland Cyprus-België. Vooral de tactische verschuivingen na de vervanging van Marouane Fellaini zorgden voor veel vraagtekens.

  Bondscoach Marc Wilmots haalde zondag na 64 minuten Marouane Fellaini naar de kant. Dries Mertens was zijn vervanger en zou op de linkerflank postvatten. Ook voor Eden Hazard (tot dan op links) en Kevin De Bruyne (tot dan op rechts) leek de taakverdeling duidelijk.

  "Voor de bondscoach had Hazard meteen na die wissel op rechts (en niet meer op de linkerflank) moeten spelen en De Bruyne centraal (en niet meer op rechts)", legt Peter Vandenbempt uit.

  Maar bij de vervanging van Fellaini werd dat tactische plan niet doorgevoerd. "Er zijn helaas geen televisiebeelden van, maar ik heb het, net als mijn cocommentator Eddy Snelders, met mijn eigen ogen gezien: Hazard komt naar het centrum en zegt tegen De Bruyne dat hij op rechts moet spelen", vertelt Vandenbempt.

  "De Bruyne keek nog even, maar bleef dan op rechts. Zo hebben ze dus de eerste minuten na die vervanging gespeeld. Dat is dan toch een tegenstelling met wat de bondscoach van plan was."

  "Ik neem aan dat Hazard niet op de hoogte was van wat er op de bank gezegd is, maar hij zei dat De Bruyne naar de buitenkant moest."

  Doen de spelers dan niet wat de trainer vraagt? "Daar leek het toch op", oordeelt Vandenbempt. "Of beter: één speler doet dat niet en een andere speler schikt er zich naar. Maar als je als coach zoiets ziet, dan sta je toch recht en wijs je de spelers aan waar ze moeten spelen."

  Bekijk nog meer fragmenten uit Extra Time

  Over Eden Hazard: "Moet hij zijn hart eens luchten?"

  Over Kevin De Bruyne: "Geef hem de sleutels van de ploeg"

  Over Axel Witsel: "Hij mag uit de ploeg"

  Over Marouane Fellaini: "Je bent niet verplicht om hem op te stellen"

  Over Christian Benteke: "Zijn match deed pijn aan de ogen"

  Over Vincent Kompany: "Hij kon ons niet overtuigen"