• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatië in beroep tegen puntenaftrek na swastika in het gras

  Het hakenkruis was te zien tijdens de match tegen Italië.

  De Kroatische Voetbalbond gaat in beroep tegen het punt dat het land van de UEFA moest inleveren in de EK-kwalificatiecampagne. Het land kreeg die sanctie omdat in de partij tegen Italië een hakenkruis op het veld was aangebracht.

  Kroatië ontving Italië in juni in Split. De match werd door een vorige straf al zonder fans gespeeld, maar toch was er opnieuw een incident. Er was een hakenkruis in het gras gereden of geschilderd. Het nazi-symbool kon voor de UEFA absoluut niet door de beugel. Kroatië moest een punt inleveren en nog twee matchen zonder publiek afwerken.

  De Kroatische Voetbalbond gaat nu in beroep tegen die beslissing. Het beroep werkt opschortend zodat Kroatië het verloren punt voorlopig opnieuw krijgt. Half september buigt de UEFA zich opnieuw over de zaak. Kroatië deelt in groep H de leiding met Italië met 15 punten uit zeven matchen.