• home
 • video
 • pas verschenen

  België (voorlopig) kandidaat-gastland voor EK basket in 2017

  De Belgian Lions kunnen in 2017 misschien schitteren in eigen land.

  De Koninklijke Belgische Basketbalbond heeft een principiële kandidatuur ingediend voor de organisatie van een groepsfase op het EK 2017. "We wachten wel nog de evaluatie van het komende EK af."

  Zaterdag gaat het EK basketbal van start. De groepsfase wordt voor het eerst in vier verschillende landen georganiseerd: Frankrijk, Kroatië, Duitsland en Letland. Als de formule een succes blijkt, zal de Europese Basketbalbond ook in 2017 het EK in meerdere landen laten doorgaan.

  "België heeft een principiële kandidatuur ingediend om daar bij te zijn", laat de KBBB weten. "Dat is nog geen definitieve kandidatuur. In oktober zullen we de evaluatie van het komende EK in handen krijgen. We zijn natuurlijk ook geïnteresseerd in de studie over de rentabiliteit. Qua ticketverkoop weten we in ieder geval al dat het EK 2015 een succes is."

  In januari 2016 hakt FIBA Europe de knoop voor het EK 2017 door. Voor het einde van dit jaar zal België al dan niet een definitieve kandidatuur indienen. "Als locatie in België komt Antwerpen (Lotto Arena/Sportpaleis) in aanmerking. Daar kan je minimaal 10.000 toeschouwers ontvangen."