• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitblinker De Bruyne: "Verdiend gewonnen"

  Vincent Kompany en Kevin De Bruyne

  Kevin De Bruyne heeft tegen Bosnië-Herzegovina (3-1) getoond waarom Manchester City al die miljoenen op tafel heeft gelegd. De Rode Duivel blonk uit met een assist en een doelpunt. "Tijdens de opwarming liep het al lekker", vertelt hij.

  "We wisten dat we een goeie match moesten spelen. Bosnië is zeker geen slecht land. In de 90 minuten hebben we getoond dat we baas zijn", is de analyse van Kevin De Bruyne.

  "Af en toe zijn zij ook gevaarlijk geweest. We zijn rustig gebleven. Na die goal hebben ze in de eerste helft geen kans meer gehad. Op basis van de hele wedstrijd hebben we verdiend gewonnen."

  Was De Bruyne vermoeid na zijn transfer? "Het is wat anders geweest, ja. Deze week was nog vrij normaal. De weken daarvoor waren hectischer, maar nu is die transfer achter de rug en sta ik weer op het veld. Dat doe ik het liefst."

  Ook concurrenten Wales en Israël hebben gewonnen. "Geen probleem, het belangrijkste is dat wij blijven winnen. In Cyprus zal het warm zijn. Als we daar winnen, hebben we een goeie zaak gedaan."

  De assist van De Bruyne

  Halverwege de eerste helft brengt Kevin De Bruyne de Rode Duivels weer in de wedstrijd. De duurste Belgische voetballer borstelt een hoekschop op het hoofd van Fellaini, die de 1-1 maakt.

  Het doelpunt van De Bruyne

  Net voor de rust zet Kevin De Bruyne België op voorsprong tegen Bosnië (2-1). "Ik draaide mij en zag niemand in mijn buurt", vertelt hij. "Tijdens de opwarming ging het schieten ook al redelijk goed. En het veld ligt perfect. Op dat gebied mogen we niet klagen."