• home
 • video
 • pas verschenen

  Yannick Ferrera: "Geen contact gehad met Standard"

  Yannick Ferrera: "Weet niet waar geruchten vandaag komen."

  Op de wekelijkse persconferentie van STVV heeft coach Yannick Ferrera de geruchten de kop ingedrukt dat hij de opvolger van Muslin zou worden bij Standard. "Er is geen enkel contact geweest tussen Standard en mij", sprak Ferrera duidelijke taal.

  Standard is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat het vorige week Slavoljub Muslin buiten de deur had gezet. Yannick Ferrera, die met STVV promoveerde en het nu goed doet in eerste klasse en ook eerder al goed acteerde bij Charleroi, werd op weg naar Luik genoemd.

  Maar de jongste van de Ferrera-coaches ontkent: "Ik weet niet waar die geruchten vandaag komen. Ik ga zo meteen aan de namiddagtraining beginnen. Meer heb ik daarover niet te zeggen."

  Ook STVV-manager Philippe Bormans verwierp een vertrek van Ferrera: "Standard heeft geen contact opgenomen met onze club. We gaan er dus van uit dat er geen interesse is."

  Het persbericht op de site van STVV klinkt ferm: "Daarmee is voor STVV de zaak afgesloten!"

  Lawarée: "Nog geen direct contact gehad met potentiële coach"

  Standard stelde vandaag zijn aanwinst Renaud Emond, de spits die overkomt van Waasland-Beveren, voor. Sportief directeur Axel Lawarée kreeg natuurlijk ook vragen over de trainerskwestie.

  "We hebben ons geconcentreerd op de transferdeadline tot maandagavond. Dinsdag hebben we de talrijke kandidaturen voor de post van coach bestudeerd, maar we hebben nog geen direct contact gehad met een of andere kandidaat."