• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Ik sprak te snel over een transfer"

  "Ik zit bij RSCA niet aan mijn plafond en blijf zeker niet tegen mijn zin."

  Bij de nationale beloften kan Dennis Praet zijn hoofd leegmaken na een hectische periode. Een gemiste transfer is verteerd, de focus ligt weer op Anderlecht en de beloften van Enzo Scifo. In de kranten blikt de 21-jarige Praet terug op de vooral mentaal belastende perikelen.

  "Het zijn geen gemakkelijke maanden geweest", zegt Praet in Het Laatste Nieuws en de kranten van Mediahuis. "Ik ben altijd blijven focussen op Anderlecht, maar uiteindelijk sluipen al die transferperikelen automatisch in je hoofd en voetbal je niet zo goed als je zelf wil."

  "Soms dacht ik dat ik zou vertrekken en dan bleek dat toch niet door te gaan. Dat was moeilijk. Ik kon naar Sevilla (dat naar verluidt 9 miljoen euro bood, red), maar verder wil ik niet ingaan op de namen van clubs. Ik weet alleen dat er begin deze zomer veel interesse was."

  Anderlecht zou 15 miljoen op Praet geplakt hebben. "De club beslist. Het is haar goed recht om die som te vragen. Of ik dat bedrag waard ben? Dat is moeilijk te zeggen. Het is veel, maar in het moderne voetbal gaan nu eenmaal hogere sommen om."

  "Mijn enige fout is dat ik te vroeg over een transfer sprak. Vorig jaar speelde ik sterk voor Nieuwjaar, maar daarna sukkelde ik drie maanden met mijn rug en enkel. Mijn tweede seizoenshelft was niet goed genoeg, de geïnteresseerde clubs zullen wellicht een beetje getwijfeld hebben..."

  "Maar nu ben ik pijnvrij en moet ik bewijzen dat ik weer top kan zijn bij Anderlecht. Ik zit hier niet aan mijn plafond en blijf zeker niet tegen mijn zin. Integendeel. Ik stond open voor een vertrek, maar de perceptie dat ik per se een transfer wilde, klopt helemaal niet."

  "Ik kan Vanden Borre best vergeven"

  Praet komt in Het Nieuwsblad ook nog even terug op de uitspraken van Anthony Vanden Borre, die onder meer zei dat de kleedkamer van Anderlecht "vol janetten" zit. "Ik denk dat iedereen daar wel boven staat", zegt Praet. "Het was een reactie na een incident op training."

  "Eigenlijk is Anthony een goeie jongen die goed in de groep ligt. Maar Anthony blijft Anthony: soms komt hij te laat of zegt hij iets dat moeilijk ligt voor een prof. Ik voelde me persoonlijk alvast niet aangesproken door "janetten" en kan hem best vergeven. Maar ik weet niet of iedereen in de club zo vergevingsgezind is als ik..."