• home
 • video
 • pas verschenen

  Emond: "Zal meer kansen krijgen bij Standard"

  Renaud Emond krijgt het nummer 9 bij "de populairste club van Luxemburg".

  Standard heeft vandaag Renaud Emond voorgesteld. De 23-jarige Belgische spits, die vorig seizoen 14 keer scoorde voor Waasland-Beveren, tekende voor 5 jaar en krijgt het nummer 9. "Ik koos voor Standard omdat het de populairste club is in de provincie Luxemburg, waar ik geboren ben."

  Sportief directeur Axel Lawarée somt de kwaliteiten van Emond op: "Hij heeft karakter, inzicht en het talent om doelpunten te maken. Hij heeft zijn karakter al getoond door tot de laatste minuut te blijven knokken voor Waasland-Beveren, ondanks dat hij wist dat hij de club zou verlaten."

  "Veel spelers zouden zich sparen om een blessure te vermijden, maar hij niet. Dat moeten de bestuurders van Beveren ook gewaardeerd hebben."

  Ook Club Brugge en Anderlecht waren geïnteresseerd. "Maar het werd Standard, omdat het de populairste club in Luxemburg is", legt Emond uit. Het is ook de club waartegen ik mijn eerste doelpunt in eerste klasse maakte met Waasland-Beveren."

  "Die avond dacht ik al dat het fantastisch moest zijn om voor zulke supporters te kunnen scoren."

  Op een aantal goals wil Emond zich niet vastpinnen: "Als het mogelijk is, wil ik elke match scoren. Ik heb bij Waasland-Beveren 14 keer gescoord en hier kunnen er dat meer worden. Ik zal immers meer kansen krijgen."

  "Voel me iets beter in systeem met twee spitsen"

  Volgens Lawarée kan Emond verschillende systemen spelen. Zelf heeft de spits geen voorkeur: "Bij Virton speelden we met twee spitsen in een dominante ploeg en dat werkte."

  "Men zei toen dat ik niet zou kunnen scoren in een ploeg die loert op de counter, maar op de Freethiel heb ik toch 14 goals gemaakt, alleen in de spits. Ik voel me persoonlijk iets beter met twee spitsen, maar dat heeft geen belang."

  Emond kwam in 2013 in Beveren terecht. In zijn eerste seizoen maakte hij drie goals in 16 matchen, vorig seizoen brak hij door met 14 goals in 34 duels. Dit seizoen was hij al twee keer trefzeker in zes wedstrijden.