• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters na 17 jaar weer in België: "Hier stopt mijn wereldreis"

  Dankzij Marc Coucke zal er nu ook bij Castors Braine veel gelachen worden.

  Ann Wauters is na omzwervingen in Frankrijk, Rusland, Spanje, Turkije, de VS en Zuid-Korea toch weer in België neergestreken. Dankzij Marc Coucke. Ze tekende een contract van een jaar bij Castors Braine. Marc Coucke, de nieuwe hoofdsponsor, zorgde met zijn verse zak geld voor een snelle doorbraak.

  Ann Wauters verliet 17 jaar geleden België. Het begin van een gouden carrière, die haar over heel de wereld bracht en waarin ze tal van prijzen verzamelde, zowel met haar clubs als individueel.

  Zo werd Wauters vijf keer verkozen tot Beste Speelster van Europa en won ze vier keer de Euroleague, de belangrijkste Europese beker.

  Afgelopen seizoen won ze haar tot nu toe laatste hoofdprijs, toen ze met Villeneuve d'Ascq de finale van de Eurocup won. Hierin versloegen Wauters en co... Castors Braine.

  "Toen zei ik al tegen het bestuur van Braine: "Waarom zou Ann 10 kilometer over de grens moeten spelen als ze dat ook hier kan"", vertelt Marc Coucke, die met Etixx de nieuwe hoofdsponsor van de club wordt.

  Toen Braine hoorde dat Wauters plots toch weer op de markt was, belde het dan ook naar Coucke. "Ik heb nog nooit zo snel een businessplan gemaakt. In twee uur was het rond."

  "We hadden ook het voornemen om dit jaar meer in Wallonië én in de vrouwensporten mee te doen als sponsor. Deze club kan een aantal jaar meedraaien met de Europese top. Ik ben trots dat we dit in gang kunnen zetten. Hierdoor zal het Belgische vrouwenbasketbal een hoge vlucht nemen."

  "Hier stopt mijn wereldreis"

  Ann Wauters leek in de zomer koers te zetten naar Australië, maar uiteindelijk keerde ze het vliegtuig om. "Om familiale redenen zag ik een verhuizing naar Australië niet meer zitten", zegt Wauters.

  "Ik ben altijd in contact geweest met Castors Braine, maar toen Marc Coucke erbij kwam is het heel snel beslist. Het is een mooi project. Ik ben blij dat ik er deel van mag uitmaken."

  "Het is een ambitieuze club. We spelen in de Euroleague, de Champions League dus. Dat zal voor sommige speelsters wat aanpassen zijn, maar als we zesde worden in onze poule van acht mogen we naar de kwartfinales in de Eurocup en vanaf dan is alles weer mogelijk."

  Stopt hier dan de wereldreis van Wauters? "Dat is toch de bedoeling. Ik ben bijna 35, het is mooi geweest. Het is uniek dat ik mijn carrière kan eindigen waar ze begonnen is."

  Een terugkeer naar België betekent wel geen terugkeer bij de nationale ploeg. "Er zijn veel talenten in België en het is nu aan hen om een ploeg te bouwen die eerst het EK kan halen en daarna misschien de Spelen. Ik zie mezelf daar niet meer bij."

  Over geld wil Wauters niet al te veel praten. "Het bedrag is in ieder geval lager dan bij Kevin De Bruyne", grapt Coucke. "Ik wil Marc vooral bedanken dat hij het vrouwenbasketbal wil steunen. Dat zal een boost geven."

  Wauters: "Uniek dat ik hier carrière kan eindigen"

  Coucke: "Wauters was iets goedkoper dan De Bruyne"

  Ann Wauters wint met Villeneuve d'Ascq de Eurocupfinale tegen Castors