• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Sta vrij dicht bij mijn beste vorm"

  Thomas Vermaelen kan weer lachen.

  Na enkele matchen in de basis bij Barcelona zal Thomas Vermaelen hoogstwaarschijnlijk ook meteen weer in de basisploeg bij de Rode Duivels belanden. "Ik zal mij wel nog eerst moeten bewijzen bij de bondscoach, maar fysiek ben ik in orde."

  Thomas Vermaelen speelde niet meer voor de Rode Duivels sinds hij geblesseerd uitviel op het WK voetbal. "Ik ben blij weer op het veld te staan. Ik ben heel tevreden hoe het nu gaat", zegt de verdediger van Barcelona.

  "Het is belangrijk dat ik weer een voorbereiding kon meedraaien. In de Supercup ging het niet goed, maar ik ben blij dat ik de eerste twee matchen toch weer in de basis stond."

  "Ik voel me nu pas écht speler van Barcelona. Fysiek ben ik ook in orde. Ik heb geen angst meer om in te grijpen. Ik sta ook vrij dicht bij mijn beste vorm."

  "Het is mooi dat de bondscoach een centrum met Kompany en mij het beste vindt, maar we zullen het toch moeten bewijzen op de training."

  "De resultaten waren de voorbije maanden wel een beetje teleurstellend. Ik heb het slechts vanaf een afstand gezien, dus ik kan moeilijk zeggen waar het is misgelopen. De groep beseft dat het beter moet."

  Vermaelen is tijdens zijn afwezigheid wel zijn titel van vicekapitein kwijtgeraakt. "Het is een eer, dus dat vind ik wel jammer. Maar Eden (Hazard) is ook een belangrijke speler, voor zijn club en voor de Rode Duivels."

  Gesprek met Vermaelen:

  Extra Time over de terugkeer van Vermaelen: