• home
 • video
 • pas verschenen

  Mujangi Bia en Mboyo vinden reddingsboei bij FC Sion

  Mujangi Bia was na een conflict met coach Muslin naar de B-kern gestuurd.

  Geoffrey Mujangi Bia en Ilombe "Pelé" Mboyo trekken samen naar de Zwitserse club FC Sion. Beiden waren persona non grata bij hun clubs. Mujangi Bia had het te bont gemaakt bij Standard, terwijl Mboyo op een zijspoor was beland bij Genk.

  "FC Sion versterkt zijn offensieve compartiment met twee Belgische internationals." Een beetje optimistisch misschien, want Mujangi Bia en Ilombe Mboyo verzamelden elk twee caps voor de Rode Duivels.

  Maar mogelijk doen de Zwitsers wel een koopje, want de twee neefjes stonden uitdrukkelijk in de etalage bij hun clubs.

  Genk betaalde in 2013 nog een fortuin aan Gent voor Mboyo (foto), maar vorig seizoen was hij al uit beeld verdwenen en Peter Maes rekende al helemaal niet op de spits. Sion vist Mboyo op in de C-kern.

  Mujangi Bia was dan weer in de B-kern van Standard verzeild geraakt. Hij had een aanvaring gehad met coach Slavoljub Muslin. Zwitserland is ook voor hem het ideale vluchtoord. Hij tekent net als Mboyo een contract voor drie jaar.

  Sion, de nummer 7 van de Zwitserse competitie, hoopt alvast dat de twee Belgen even goed in de smaak zullen vallen als hun voorganger Emile Mpenza. Die kende 6 jaar geleden een van zijn laatste opflakkeringen bij de club.