• home
 • video
 • pas verschenen

  Manager open over transfer De Bruyne: "Bayern blies deal zelf op"

  De Koster: "De transfer van De Bruyne is een goeie zaak voor iedereen"

  Kevin De Bruyne was een van dé toptransfers van de afgelopen transferperiode. Manager Patrick De Koster gaf in De afspraak een interessante inkijk in hoe de transfer tot stand is gekomen. Over de afgesprongen transfer naar Bayern, de limousines en privéjets

  Dat de transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City niet in een paar dagen is beklonken, was al duidelijk. Maar voor manager Patrick De Koster was het echt een werk van lange adem.

  "De onderhandelingen slepen al maanden aan. Wolfsburg hield de deur lang gesloten, maar we hebben het toch wat kunnen forceren, omdat de deal voor iedereen schitterende gevolgen zou hebben."

  "Wolfsburg begreep dat luisteren geen kwaad kon. Toen begonnen we aan de opbouwende fase, waarin de bedragen altijd maar hoger en hoger werden. Tot de puzzelstukjes in elkaar vielen."

  Manchester City was wel niet de enige gegadigde, geeft De Koster toe. "We hadden vernomen dat Bayern ook interesse had. Ik heb toen zelf naar hen gebeld en we waren er vrij snel uit. Maar twee dagen later besliste Bayern toch om het niet te doen."

  "Ik heb Bayern niet gebruikt om de prijs op te drijven", zegt De Koster. "Ik ben geen tapijtenverkoper. Ook PSG had interesse. Daar verbaasde City zich over, want beide sjeiks (de eigenaars, red) kennen elkaar goed."

  "Privéjets, limousines,... we zaten net in een film"

  De laatste weken kwam de transfer naar City dan toch in een stroomversnelling. "Ik heb die periode samen met Kevin doorgebracht. Ik ben bij hem gaan wonen."

  "Mijn vrouw, die de communicatie regelt in ons bedrijf, heeft zich over de vriendin van Kevin ontfermd."

  De Koster heeft al heel wat watertjes doorzwommen, maar wat hij bij City meemaakte, deed hem toch ook de ogen uitwrijven. "Het was indrukwekkend, als in een film. We vlogen naar daar met privéjets, werden opgehaald in limousines,..."

  "We dachten ook dat we veel werk zouden hebben om een nieuwe woning te zoeken, een bankrekening te openen, telefoonkaarten te regelen, een auto,... Maar in 3 uur was alles geregeld. Ongelooflijk."

  Het bedrag van de transfer, 74 miljoen euro, is om van te duizelen. Is De Koster zelf ook binnen nu? "Hier zet ik mijn joker in", lacht hij. "Maar het is een goeie zaak voor iedereen."