Groenewegen schenkt Team Roompot tweede zege van de dag

  Dylan Groenewegen klopt Hutarovitsj in de sprint.

  Dylan Groenewegen heeft de dag van Team Roompot Oranje nog wat mooier gemaakt. Na de etappezege in de Tour de Limousin zorgde hij voor de overwinning in de Arnhem Veenendaal Classic.

  De Nederlanders waren erop gebrand om zich te bewijzen voor eigen publiek in de Arnhem Veenendaal Classic. Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk trokken vlug op pad met veertien medevluchters. Maar de samenwerking in de kopgroep liep stroef en het peloton reageerde.

  In het slot waagden drie nieuwe avonturiers hun kans met onder anderen onze landgenoot Jimmy Janssens (Team 3M). Maar Team Roompot Oranje en Team Wanty-Groupe Gobert hadden hun zinnen gezet op een massaspurt.

  Beide teams schoven hun pionnen Dylan Groenewegen en Roy Jans naar voor. De jonge Nederlandse spurter Groenewegen maakte het knappe teamwerk van Roompot subliem af. Na de etappezege van Maurits Lammertink in de Tour de Limousin het tweede succes voor Roompot vandaag.

  Uitslag 30ste Arnhem Veenendaal Classic:

  1. Dylan Groenewegen
  2. Yauheni Hutarovitsj
  3. Roman Maikin