• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wathelet wint Grote Prijs Global Champions Tour in Chantilly

  Wathelet verdient 100.000 euro met zijn zege op het lucratieve circuit.

  Onze landgenoot Grégory Wathelet heeft gisteren de Grote Prijs van Chantilly, ten noorden van Parijs, gewonnen bij de tiende manche van de lucratieve Global Champions Tour. Op Conrad de Hus won hij een barrage met drie ruiters, goed voor 100.000 euro. Constant Van Paesschen eindigde zesde.

  Drie ruiters bleven foutloos en mochten naar de barrage. Daarin reden Wathelet, de Marokkaan Ouaddar en de Française Leprévost opnieuw zonder fouten, maar Wathelet was met 33 honderdsten de snelste.

  "Het was een perfecte dag met drie perfecte omlopen", reageerde Wathelet.  "Conrad deed het geweldig en waar andere paarden last hadden van de warmte, toonde hij zijn frisheid. In de barrage nam ik alle risico's."

  Uitslag GP Chantilly:

  Na barrage:
  1. Grégory Wathelet (Conrad de Hus) - 0 strafpunten - 36"55
  2. Abdelkebir Ouaddar (Mar/Quickly de Kreisker) - 0 - 36"88
  3. Pénélope Leprévost (Fra/Vagabond de la Pomme) - 0 - 37"31
  Voor barrage:
  6. Constant Van Paesschen (Citizenguard Taalex) - 4 - 62"29
  24. Gudrun Patteet (Sea Coast Pebles Z) - 4 - 85"50