Portugal kroont zich tot wereldkampioen beachsoccer

zo 19 juli 2015 20:47
Alan scoorde een van de vijf doelpunten voor Portugal.
Portugal heeft in eigen land het wereldkampioenschap strandvoetbal gewonnen. In de finale ging Tahiti voor de bijl met 5-3.

Finale: Tahiti - Portugal 3-5

Portugal leek lange tijd op weg naar een makkelijke overwinning. Kort na de tweede periode kwamen de Portugezen namelijk op 3-0, dankzij goals van Madjer, Belchior en Coimbra.

Tahiti knokte zich echter terug in de wedstrijd en scoorde via Labaste en Li Fung Kuee. Novo diepte de score opnieuw uit tot twee doelpunten, maar snel erna reageerde opnieuw Li Fung Kuee met de aansluitingstreffer.

Tahiti kwam nog met een slotoffensief, maar een Portugese counter één minuut voor affluiten legde de wedstrijd in een definitieve plooi.

Portugal volgt Rusland op

Op de erelijst volgt Portugal Rusland op, dat eerder op de dag Italië met 2-5 versloeg in de troostfinale. Voor de Portugese mannen is het de tweede wereldtitel ooit, na die van 2001.

Voor Tahiti was het de eerste finale ooit. Twee jaar geleden eindigde het eilandje in de Stille Zuidzee op de vierde plaats.

In beachsoccer nemen twee ploegen van vijf spelers (vier veldspelers, één keeper) het tegen elkaar op. Een wedstrijd duurt drie keer twaalf minuten.